Dränering för säker och torr husgrund

En väl utförd dränering är avgörande för att skydda ditt hem från fuktskador och mögel. På Överunder Mark har vi en lång erfarenhet och bred kunskap inom dräneringsarbeten.

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för att säkerställa att ditt hus står torrt och stabilt, oavsett markförhållanden. Vår personal använder de senaste teknikerna och materialen för att garantera hög kvalitet och långvariga resultat.

Dränering karlsbergs slott, Överunder Mark
Dränering karlsbergs slott, Överunder Mark

Steg-för-steg guide till vårt dräneringsarbete

  1. Inspektion och planering: Vi börjar med en noggrann inspektion av din husgrund och markförhållandena för att skapa en anpassad dräneringsplan.
  2. Grävning och förberedelse: Vi gräver runt husgrunden och förbereder området för installation av dräneringssystem.
  3. Installation av dräneringssystem: Vi installerar högkvalitativa dräneringsrör och komponenter som effektivt leder bort vattnet från husgrunden.
  4. Återfyllning och efterkontroll: När installationen är klar återfyller vi marken och genomför en efterkontroll för att säkerställa att systemet fungerar optimalt.

Vanliga frågor & svar om dränering

Varför är dränering avgörande?

Dränering förhindrar vattenansamlingar runt husgrunden, vilket kan leda till allvarliga problem som fuktskador och möglar. En väl utförd dränering skyddar ditt hem och förlänger dess livslängd.

Hur ofta bör dräneringen ses över?

Vi rekommenderar att dräneringen inspekteras vart 10–15 år, eller vid tecken på fuktproblem. Regelbundna kontroller hjälper till att förebygga större skador.

Vilka tecken visar att dräneringen behöver åtgärdas?

Tecken på behov av dräneringsåtgärder inkluderar fuktfläckar i källaren, unken lukt och synliga sprickor i husgrunden. Om du upptäcker dessa problem, kontakta oss för en inspektion.

Hur lång tid tar det att genomföra en dränering?

Tiden det tar att genomföra en dränering varierar beroende på projektets omfattning och markförhållanden. Vanligtvis tar det mellan några dagar och en vecka. Vi ger dig en tidsuppskattning vid inspektionen.

Kontakta oss

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Överunder Mark sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.